Juuretis hapusaia valmistamiseks 7g
Küpseta ise hapusaia!
Nordwise® juuretiste tootesari on mõeldud inimestele, kes hindavad eestimaist toitu ja toidu ise valmistamist. Kogu tootesari on Eestis leiutatud ning toodetud.
Nordwise® juuretised sisaldavad piimhappebaktereid, mis on BioCC OÜ teadlaste avastatud, uuritud ning patenteeritud. Ainulaadne piimhappebakter juuretisekultuuris kindlustab kontrollitud ja stabiilse hapnemisprotsessi.
Seega vali eestimaine toodang ja valmista ise!
Nordwise® hapusaia juuretise ainulaadne juuretisekultuur Lactobacillus plantarum TAK59 annab taina hapnemiseks vajalikud bakterid, mis kindlustavad õige ja stabiilse hapnemisprotsessi.
Hapusaia juuretise karbist leiad juuretise pakikese ja pärmi pakikese.
Valmista ise!
Sulle võib huvi pakkuda ka leivajuuretis.
1 hapusaia juuretis = 1 suur päts hapusaia (~740 g) 🥖
1 pätsi (~ 740 g) hapusaia valmistamine:
- Segage juuretise pakike 350 ml käesooja vee ja 250 g nisujahuga.
- Katke kauss rätikuga ja jätke segu toatemperatuurile 15-16 h hapnema.
- Jäta 2-3 spl juuretist järgmiseks saiateoks, säilita näiteks klaaspurgis külmkapis kuni nädal.
- Lisage hapnenud juuretisele 8 g soola ja pärm. Segage juurde 250 g nisujahu (soovi korral lisage meelepäraseid lisandeid nt oliivid). Sõtkuge tainast intensiivselt 2-3 min, et tekitada tainas õhku.
- Jätke segu kaussi kerkima 45 minutiks, pärast sõtkuge tainast uuesti 2-3 min. Tehke käed eelnevalt märjaks, et tainas ei kleepuks käte külge.
- Pange tainas õliga määritud kaussi 45 minutiks kerkima.
- Asetage kerkinud tainas jahusele pinnale, vormige see käte abil ristküliku kujuliseks. Jagage tainatükk mõttes kolmeks. Tõstke vasakust servast 1/3 tainast keskele, seejärel 1/3 taina paremast servast keskele ja siluge otsad ümarateks, pöörake tainas ümber. Tõstke tainas ahjuplaadile, katke rätikuga ja jätke 1-1,5 h kerkima.
- Eelkuumutage ahi 230 °C-ni ja küpsetage 10 min, seejärel alandage kuumust 200 °C-le ja küpsetage 20 min. Õige niiskuse hoidmiseks pange kauss veega ahju ning eemaldage see pärast temperatuuri alandamist 200 °C-ni.
- Jätke ahjusoe hapusai rätiku alla jahtuma. (~2h)
Koostisosad: kuivpärm Saccharomyces cerevisiae, piimhappebakter Lactobacillus plantarum TAK59.
Nordwise® hapusaia juuretise ainulaadne juuretisekultuur Lactobacillus plantarum TAK59 annab taina hapnemiseks vajalikud bakterid, mis kindlustavad õige ja stabiilse hapnemisprotsessi.
Säilitamine: +2…+6 °C juures (lühiajaliselt kuni 72h võib toode olla toatemperatuuril).
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.